Новини
Областният управител и посланикът на САЩ обсъдиха възможностите за развитие на региона
06.04.2017

Потенциал за бъдещи визити на американски бизнес делегации в региона предвижда американският посланик Ерик Рубин.
Това беше коментирано на среща с областния управител Васил Михайлов, по време на посещението му в Перник.
"Има много примери за реализирани американски инвестиции, но към момента по-голямата част от тях са в едни и същи региони и най-вече София. Уверен съм, че в скоро бъдеще да бъдат привлечени инвеститори и в нашата област", каза Михайлов.
Негово превъзходителство и областният управител са единодушни, че тук има много образовани млади хора, които са добри специалисти в много и различни области и могат да допринесат за развитието на района.
Васил Михайлов запозна посланика със спецификата на региона – социално-икономическото развитие на област Перник, инфраструктурата, бизнес средата, регионалните проекти и програми,  преструктурирането на силно променената икономическа база и среда на бившия  "Индустриален център" Перник. Приоритет са образованието, високите технологии, аутсорсинг.
След доброто представяне на областта, посланик Рубин, даде за пример други региони в неговата страна, възродили своето икономическо развитие, с които можем да обменим опит.
Областният управител подчерта, че пернишка област е трансгранична и през нея преминават три международни пътни коридора, което е предпоставка за много добри икономически, културни и туристически възможности.
"Българите сме трудолюбив, миролюбив, горд народ, като високо ценим своите приятели" , каза Михайлов и благодари за ползотворната среща.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия