Новини
Поздравителен адрес за 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия
06.05.2017
Уважаеми военнослужещи, ветерани от войните и граждани на област Перник,
Имам удоволствието да Ви поздравя по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и християнския празник Гергьовден!
В историческия и народен календар на България има светли дати, има празници, които ни зареждат с ново национално самочувствие, нови духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите е 6 май!
На този ден ние почитаме Свети Георги Победоносец, тачим името на светеца-великомъченик, защото той е олицетворение на храброст и покровител на силните и смелите.
Не случайно на 6 май честваме празника на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава. Днес, в знак на признателност, се прекланяме пред тези доблестни български воини, които през многовековната ни история са жертвали живота си за свободата и независимостта на Отечеството.
Нека Свети Георги да пази и закриля всички български мъже и жени, избрали отговорната мисия да защитават Родината си, както и да в пазят и поддържат мира зад пределите на нашата страна.
От все сърце Ви благодарим, бъдете здрави, смели и уверени във всяко Ваше начинание.
Честит празник и на всички именници. Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля! Носете името си с гордост!
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия