Новини
Отборът на Радомир спечели Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”
12.05.2017

Под патронажа на областния управител Ирена Соколова, днес се проведе областният етап от ХV-то Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.
„ Поздравявам Ви за избора да участвате в това състезание. По този начин, дори на тази възраст заявявате, че сте готови да се пожертвате и да се притечете на помощ. Радвам се, че Вашите учители ви обучават на това да реагирате правилно при всякакъв тип бедствия и аварии. Пожелавам на отборите да дадат всичко от себе си и да се справят успешно с поставените им практически задачи”, каза при откриването на състезанието Соколова.В състезанието участваха 4 отбора от областта. Всеки от тях се състои от четирима ученици от 6 клас.
След оспорвана надпревара с 238 точки и време от 17мин. и 45 сек. на първо място се класира отбора на  ОУ „Христо Смирненски“,гр. Радомир. Второто място с равен брой точки-238, но с време от 27мин. и 41 сек. зае отбора на XII ОУ "Васил Левски“, гр. Перник. Третото място спечелиха учениците на VII ОУ „Г.С.Раковски“ с 227 точки и на четвърто място -  VIII ОУ „Кракра“ с 223 точки.
След като първо решаваха тест, младежите показаха своите умения в кризисни ситуации -  „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти или други извънредни ситуации и катастрофи”, „Пожарна безопасност”, „Първа помощ”.
Заместник областният управител Иво Иванов връчи купи и медали на участниците .Той отбеляза, че учениците имат много добра подготовка за реакции в кризисни ситуации и им пожела да продължават да развиват своя потенциал и да стават все по-добри. Иванов изрази увереност, че победителите ще представят достойно област Перник при провеждането на Националното състезание.
Домакин на състезанието беше Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Перник. Съдействие за провеждането оказаха и БЧК – Перник.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия