Новини
Административният съд в Перник прекрати делото за референдума в община Трън след като областният управител оттегли жалбата
17.05.2017

Делото срещу провеждането на местния референдум, който трябва да се проведе в община Трън на 11 юни е прекратено от Административния съд в Перник, който трябваше да го разглежда днес. Жалбата е оставена без разглеждане, като производството по адм. дело №220 по описа на съда за 2017 г. е прекратено. Това стана, след като настоящият областен управител на Перник Ирена Соколова я оттегли.
”Оттеглям жалбата на областния управител срещу Решение на Общински Съвет Трън за провеждане на местен референдум  с въпрос „Против ли сте Община Трън, чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“, насрочен за 11 юни 2017г. С този акт, уважавам Решението на общинския съвет в град Трън. Работила съм и ще продължавам да работя за развитието на бизнес средата в област Перник и подкрепям възможните инвестиции за развитието на община Трън. Заедно с това смятам, че интереса и мнението на гражданите на всяка една община трябва да бъдат зачетени. Желанието за просперитет трябва да бъде общо, както на жителите, така и на инвеститорите”, заяви Соколова.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия