Новини
„Важно да възстановим професионалното образование и дуалният модел на обучение да бъде развит” това заяви областният управител при откриването на реновираната сграда на ТПГ „Мария Кюри”
14.06.2017

Днес бе открита реновираната сграда за практическо обучение на Технологична професионална гимназия „Мария Кюри”.  Постройката се намира на територията на „Стомана индъстри” и е обновена със средства отпуснати от Министерство на образованието и науката.
Областният управител поздрави учениците и учителите за по-добрите условия, в който ще провеждат своите практически обучения.
„За нас е важно да възстановим професионалното образование и дуалният модел на обучение да бъде развит. Целим да възстановим производствените бази и местата, на които учениците да бъдат в реална бизнес среда. Чрез физическото докосване и участване в процеса на работа, младежите придобиват полезни навици, формират конструктивна мисъл и се изграждат като хора, които по-добре подреждат и планират.”, каза Соколова.
Директорът  на гимназията Цветелина Миланова не скри радостта си, че възпитаниците на гимназията ще се обучават в база, която не е била ремонтирана десетилетия и изказа своята благодарност към г-жа Ирена Соколова, за оказаната подкрепа за реализацията на проекта.
Първата стъпка, предприета за облагородяването на сградата е смяната на нейната дограма, както и възстановителна строителна дейност, за което Министерство на образованието е отпуснало средства на стойност 34 800 лв.
Областният управител изрази увереност, че в близко бъдеще от МОН ще предоставят още средства, за подобряване на външния облик, ремонт на покрива и оборудване на стаите.
„Ремонтът и отпускането на средства ще бъде поетапен. Крайният резултат обаче очаквам да удовлетвори всички ни, защото вие ще получавате качествено образование в подходяща за обучението ви среда и в подобаващо оборудвана сграда", заяви още Соколова.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия