Новини
Стартира традиционната кампания на областния управител Ирена Соколова за повишаване на вниманието на зрелостниците по време на баловете
07.03.2018

Днес беше поставено началото на традиционната кампания на областния управител Ирена Соколова за повишаване на вниманието на зрелостниците по време на баловете.

За поредна година губернаторът създава необходимата организация за провеждане на информационни срещи на специалисти със завършващите 12-ти клас.

По време на тези срещи се набляга на превенцията по безопасността на пътното движение на нови водачи, рисковете при шофиране при употреба на алкохол и неосъзнатите действия, извършвани под ефекта на еуфорията.

Продължителността на инициативата е от 7.03 до 30.04. 2018 г. През този период по график ще бъдат обходени всички училища.

На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от заместник областния управител Иво Иванов, пред директорите на училища беше представена програмата на кампанията за областта и кратък анализ на пътния травматизъм от началото на 2013 до момента. 

Ранното провеждане на информационните срещи цели настойчиво повтаряне и задълбочено осъзнаване на отговорностите на всеки младеж, както за неговия, така и за живота на другите.

Тази година мотото на Кампанията е „Нужни сте ни живи” и по установена практика се провежда в партньорство с Областна дирекция на МВР - Перник, Регионално управление по образование и Регионална здравна инспекция.

За първи път партньорско участие вземат и местните организации на Български червен кръст и Съюз на българските автомобилисти.

39 е броя на завършващите паралелки в областта за 2018 г, съобщиха от РУО.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия