Новини
Областният управител участва в дискусия “Жените в съвременното общество”
09.03.2018
Дискусия “Жените в съвременното общество” се проведе под егидата на фондация “Конрад Аденауер”
Сградата на Европейската комисия събра лидери на национални и чуждестранни женски движения, женски партийни организации, представители на неправителствени организации, общественици.
Официален гост на събитието беше и областният управител на област Перник Ирена Соколова.
Заедно с председателя на ЕНП-жени Дорис Пак, споделиха мнения и виждания за лидерските умения на съвременните жени, за трудностите пред нежния пол  и равнопоставеността им с мъжете.
“Щастлива съм, че днешният дебат поставя на дневен ред дълбокия смисъл за това какво може да направи жената с изначалната си същност на създаваща, раждаща, отглеждаща, да провежда бъдещето - Жената като бъдещето. Имайки  претенцията, че сме тези, които могат да го създават, то тогава трябва да можем да управляваме процесите достойно и с грижа. Поставяйки си тази задача, само обединени можем да защитим правата си, желанията, територията, смисъла да създаваме ”, сподели Соколова.
Исторически факти за градацията и трудноизвоюваните права на жените, представи проф. д-р Евелина Келбечева.
Основното обсъждане протече по темата за актуалната Истанбулска конвенция. Истинският смисъл на съдържанието на важния документ, представляващ инструмент, защитаващ жените от насилие, презентира изпълнителният директор на Национална мрежа за децата д-р Георги Богданов.
Събитието се организира от фондация Конрад Аденауер в партньорство с Национален граждански форум “ Българка”.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия