Новини
Областният управител на Перник с престижна награда за специални заслуги от Обединени бизнес клубове за развитието на малкия и среден бизнес в Областта
08.06.2018

Областният управител Ирена Соколова беше наградена с престижна грамота за специални заслуги, подкрепа и насърчаване на малкия и среден бизнес в област Перник.

Отличието й бе връчено вчера в столицата на втората Балканска конференция на малкия и средния бизнес (МСП), организирана от „Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени Бизнес Клубове” (ОБК), със специалната подкрепата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) и Българска агенция за инвестиции (БАИ) при Министерството на икономиката. Събитието ознаменува и 5-ия рожден ден най-голямото българско сдружение на малкия и средния бизнес.

„Тази награда оценява добрата местна и регионална среда и партньорство между мен, бизнеса и образователните институции в област Перник. Нашият регион е с най-много паралелки по дуално обучение, изпълняваме съвместни проекти заедно с Европейска комисия, страните от Западни Балкани и бизнес организациите, което смятам, че гарантира създаването на компетентна, знаеща и висококвалифицирана работна сила, която може да отговори на непосредствените нужди на пазара на труда”, каза Соколова на събитието.

Бизнес форумът се проведе по иновативен, интересен и ползотворен начин. Официални негови гости бяха представители на българските власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

Дискусионната част на Балканска конференция на МСП - София 2018 започна в 14 часа с кратко приветствие на Веселин Халачев - председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел. В събитието участие взеха и заместник-министърът на българското европредседателство на Съвета на ЕС Моника Панайотова, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева, заместник-министърът на външните работи Тодор Стоянов, изпълнителният директор на ИАНМСП Габриела Козарева, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев и др.

Над 99% от фирмите и предприятията у нас са от малкия и средния бизнес, а 99,8 на сто в Европейския съюз.

 

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия