Новини
Областният управител връчи специална награда на читалището в Богданов дол за неговия юбилей
09.06.2018
Още едно културно средище от областта ни отбеляза своя юбилей. Читалище "Пробуда - 1928 г." в с. Богданов дол навърши 90 години от създаването си. 
Тържеството, което се състоя в центъра на селото, беше уважено от областния управител на Перник Ирена Соколова. Тя се обърна към ръководство на институцията с думите:
     "Поздравявам ви за силата и ентусиазма да сте пазители на културното ни наследство, да пренасяте в бъдещето цялото умение и мисъл на българския дух и традиция. Сред нас са и вашите последователи, децата, които ще продължат във времето дълголетната ви духовна сила и подобно на българската шевица няма да има край. Смисълът на читалищата, като единствени по рода си в света огнища на просвета и култура, е да пазят българщината, да възпитават ценности и да радват душата на хората. Вие сте пример в това отношение!", каза в приветствието си Соколова.
Председателят на читалището Лилияна Илиева получи от губернатора паметен знак, удостоверение и поздравителен адрес.
На тържеството бяха наградени и заслужили читалищни дейци, както и индивидуални участници от различните групи. Библиотеката на селото пък зарадва най-малките си читатели с художествена литература от различни автори.
Кулминацията на проявата беше празничната програма с участието на самодейци от читалището и гости от съседните села Ярджиловци и Копаница.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия