Новини
Областният управител поздрави любителите на българските народни танци в осмото издание на фестивала "От Трън по-убаво нема"
10.06.2018
За осма поредна година Трън бе домакин на националния фестивал на клубовете за български народни танци "От Трън по-убаво нема". 
Събитието събра около 1000 участници - 28 групи от страната и две от Македония.
Любители на фолклорното ни богатство, хора с различни професии и на различни възрасти, се изявиха на откритата сцена в пограничния град и доказаха, че няма нищо по-прекрасно от красотата на нашенските танци и ритъма на фолклорната ни музика. 
Сред гостите на празника на самодейното народното творчество, бе и областният управител Ирена Соколова. Тя приветства, както домакините, така и всички гостуващи групи:
     "Поздравявам ви за блестящата организация, която осъществявате за осма поредна година. Възстановяването на фолклорните традиции е необходимо в днешни дни, за да държи здрав духа ни. Вашият фестивал е нещо повече от фолклорно събитие. Той е завръщане към корените, към онази изконна нужда на хората да се слеем с ритъма, с колорита, да докоснем с красиви движения земята. Пожелавам ви и в това издание на "От Трън по-убаво нема" да вложите цялото си сърце, душа и всеотдайност. Докажете ни за пореден път, че танцуването освен изкуство, е магия, която сближава и обединява хората".
Кулминацията на фестивалния ден бе представянето на всеки клуб или ансамбъл, по време на което участниците играха хора от всички етнографски области на страната: "Право хоро" - Тракия, "Свищовско хоро" - Северна България, "Ширто" - Пирин, "Ръка" - Добреджа и "Ситно шопско" - Шопска област. Накрая всички - гости, домакини и граждани се хванаха на дълго хоро.
В рамките на "От Трън по-убаво нема" участниците посетиха ембелематични за община Трън и област Перник туристически обекти.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия