Новини
Областният управител Ирена Соколова с поздравителен адрес към служителите на МВР от област Перник по повод професионалния им празник, който се отбелязва днес
05.07.2018

На 5 юли 1879 година с указ № 1 на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. Неговият министър-председател Тодор Бурмов става и първия министър на вътрешните работи. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него организационни структури. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893, управлението на пощите, което свършва през 1882 година, а през 1885 година то се освобождава и от обществените дела. След промените през 1989 година датата е обявена за празник на МВР.

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
 
УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР,
 
Сърдечно Ви поздравявам по повод Професионалния празник на Министерството на вътрешните работи - 5 юли.
 
На днешната дата институцията отбелязва 139 години в служба и интерес на обществото.
В този специален ден, искам да изразя своята благодарност към всеки един от Вас за неуморния труд, за професионализма и смелостта в борбата срещу престъпността, за приноса Ви в укрепване на законността и вътрешния ред, както и за осигуряване спокойствието на гражданите в нашата област!
Предизвикателствата пред Вас са всекидневни, но Вие стриктно спазвате изпълнението на законите на Република България. Това Ви прави отговорни и достойни хора, водени единствено от чувството за справедливост, човечност и всеотдайност. 
Пожелавам на Вас и Вашите семейства добро здраве, благополучие, лични и професионални успехи!
Редно е, в този ден, а и не само, да отдадем почитта си към всички служители от системата на МВР загинали при изпълнение на служебния си дълг. 
 
 
Ирена Соколова
Областен управител
 
05.07.2018 г.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия