Новини
Служители от администрациите в област Перник посетиха Европейския парламент по инициатива на областния управител
30.11.2018
По инициатива на областния управител г-жа Ирена Соколова за пореден път бе организирано двудневно посещение на служители от администрациите от област Перник в Европейския парламент.
Заместник областният управител г-н Иво Иванов, заедно с отличени служители от Областна администрация Перник и ОДМВР – Перник, имаха удоволствието да присъстват на пресконференция за представяне на успехите на първия български проект, подкрепен от Европейския парламент и Европейската комисия „A.L.E.C.O“. Любезен домакин на това събитие бе инициаторът на тази програма - българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.
A.L.E.C.O. e пилотен проект, предложен от Новаков, който е финансиран и към момента се изпълнява. Евродепутатът разказа, че основната цел на A.L.E.C.O. е чрез посреднически организации да намира компании, които биха желали да приемат млади предприемачи в сектори представляващи интерес за тях, като им осигурят достъп до средно мениджърско ниво.
Програмата вече може да се похвали с първите, успешно преминали през нея „млади предприемачи“, а интересът към нея става все по-голям.
От името на областния управител на област Перник г-жа Ирена Соколова, официално бе връчен благодарствен адрес на г-н Новаков по повод изключителните успехи на проекта, носещ знаковото име – АЛЕКО.
Служителите от администрациите се срещнаха и с българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия