Новини
Флейтистката Мелиса Раифова получи специалната награда на областния управител в Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти
14.04.2019
Специалната награда на областния управител, в тазгодишното XIV-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, таблет, получи флейтистката Мелиса Гюлент Раифова от Добрич.
Ирена Соколова изказа специални благодарности и към останалите участници, журито и организаторите на фестивала, който по думите й носи голям престиж на Перник и областта, а всяко негово издание се радва на все по-голям интерес: 
“Три дни Перник домакинства прекрасно музикално събитие със 160 участници от България, Испания и съседни държави. Като областен управител ще продължавам да подкрепям, насърчавам и подпомагам начинанията демонстриращи таланта и инициативите, свързани с изкуството и културата, защото те са трамплин за младите дарования. Пожелавам на всички настоящи и бъдещи музиканти, взели участие в тази надпревара, успешно да развиват, това което вече притежават и за което са положили огромно желание, сили и постоянство. Талантът е даденост, ген и Божия частица и го притежаваш, но с труд и усилия надграждате умения и постигате съвършенство. Бъдете целеустремени и свирете!”, каза губернаторът. 
По време на финалната церемония бяха раздадени награди в разделите: пиано и акордеон, струнни инструменти, духови и ударни инструменти. Те бяха разделени на две категории - любители и специализирани музикални училища, както и на различни възрастови групи.
Отличия, парични и предметни награди връчиха още кметът на община Перник - награда “Gran Prix”, Камерен оркестър “Орфей” към ОКДК - Перник, Духов оркестър към ОКДК, институт “Сервантес” гр. София, Посолството на Кралство Испания в България и др.
Празникът продължи с галаконцерт на лауреатите и благодарности към организаторите на изключителния престижен форум.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия