Новини
Областният управител договори финансиране на стойност 150 хиляди за ремонт на КАТ- Перник
14.05.2018
В продължение на дейностите си по осигуряване на директен контакт на представители на изпълнителната власт и местното управление, областният управител Ирена Соколова организира среща на министъра на Вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов с кметове на общини и населени места от област Перник.

 „Основна цел на днешните важни събития е всеки един от нас да постави своите въпроси и изисквания лично пред нашите гости и да получи директна обратна връзка относно сигурността на населението и работата на МВР в шестте общини от областта. Диалогът между институциите е от изключително голяма важност и се радвам, че министърът и главният секретар на МВР откликнаха на моята покана за провеждането на днешния конструктивен форум” каза Ирена Соколова в приветственото си слово.

Губернаторът постави на дневен ред пред министър Радев въпросът за необходимостта от ремонт на сградата на КАТ-Перник. Един от водещите доводи, който тя изтъкна е, че такъв не е извършван от 30 години.

Соколова получи уверението на Министъра, че ще бъдат осигурен финансов ресурс от 150 хиляди лева за извършването на най-наложителните ремонтни дейности.

„Наш приоритет е да положим всички усилия, гражданите да получават качествено обслужване в подходяща административна среда и осигуряването на добро условия на труд на служителите” заяви министър Радев. Той пое ангажимент да проучи възможността за подобряване и на материалната база на районните управления.

 „Област Перник се развива в положителна посока и по-голямата част от общините в областта разполагат с работещо видеонаблюдение, намаляващо престъпността в района”, добави още Радев.

В рамките на диалога Соколова и директорът на ОД на МВР Перник Димитър Попов оцениха високо съвместната работа на двете институции. 

 

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия