Областният управител с поздравителен адрес за Църногорския събор

Дата на публикуване: 05.07.2021 13:16

УВАЖАЕМИ  АРХИМАНДРИТ НИКАНОР,

УВАЖАЕМИ   ДАМИ И ГОСПОДА ОРГАНИЗАТОРИ  НА ТОВА СВЕТЛО СЪБИТИЕ,

От името на Областна администрация – Перник, както и лично от мое име, отправям най-искрени и сърдечни поздрави по повод традиционния събор и родова среща „Църногорски събор” -2021.

Вашата неуморна и неспирна работа, дава възможност на гостите, тук в  сърцето на Граово, да се докоснат до това свято място, което е тласъка за бъдещо развитие на културния и поклоннически туризъм в област Перник. 

Манастирът „Св.Св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян”  е светата  обител на Пернишка област, поддържаща християнския дух и ценности, служещи за обогатяване на националните и местните традиции, ориентир за разбирателство, сътрудничество и диалог.

Традиционният събор се утвърди като авторитетна сцена за танцовото, музикално и певческо  изкуство, а  с всяко следващо издание се превръща, във вълнуващ и неповторим празник,  както за граовци, така и за гостите от  всички краища на страната ни.

С голяма  почит  се обръщам към всички Вас – хората, които постоянно отдавате своя труд и  енергия за  проповядването на ценностите и символите  на  християнската  вяра, бъдете здрави и Бог да Ви благослови!

03.07.2021г.                                                                 д-р Симеон Василев

                                                                                      Областен управител

ГалерияТърсене