Новини
Областният управител с информация за значителни валежи на 4 октомври
04.10.2019
Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за обявяването на "жълт" код за значителни валежи на 4 октомври 2019 г. (петък).
Данните са Националния оперативен център към ГДПБЗН-МВР и се позовават на бюлетина на НИМХ-МОН и МЦ на ВСС. Те се отнасят за областите Перник, София, София-област, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Разград, Силистра, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Смолян и Търговище.
В посочените 17 региона от страната се очакват интензивни количества дъжд до 20-30 л/кв.м, на места достигащи до 40 л/кв.м със значителна вероятност за повишения на водните нива.
В други осем области - Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Хасково, Ямбол и Кърджали, отново в утрешния ден, е в сила "оранжев" код, където сумарните количества валеж ще са между 40-50 л/кв.м, на отделни места и повече.
Във връзка с така прогнозираната метеорологична обстановка, Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на кметовете на шестте общини в региона и оперативните дежурните по общинските съвети за сигурност.
Очаква се постоянно наблюдение и следене нивото на водоемите в цялата област.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия