Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с корона вирус

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с корона вирус

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с корона вирус. Това докладва директорът на Регионалната здравна инспекция в Перник д-р Юри Торнев по време на Оперативния щаб, организиран от областния управител инж. Емил Костадинов .
„Общо 23 са положителните лица на територията на област Перник. На 807 лица е взет секрет от носоглътката, а на 315 са направени бързи тестове. Изготвени са 168 предписания“, уточни д-р Торнев.
На срещата беше обсъдено, че здравните заведения на територията на областта са обезпечени с предпазни материали. Проверките на ОД на МВР протичат нормално без възникнали проблеми.
„В постоянна връзка сме с РЗИ – Перник. Досега има съставени 7 досъдебни производства, съобщи гл. комисар Димитър Попов.
Областната дирекция по безопасност на храните следи стриктно спазването на противоепидемични мерки в ресторантите, сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване, както и в магазините.
За сега няма да бъде отворен Гранично контролно – пропускателният пункт на Стрезимировци.
„Затворени остават ГКПП Брегово и Стрезимировци, като критериите за пропускане са уеднаквени от двете страни - и от българска, и от сръбска“, уточни Кирил Дамянов – началник на Граничното управление в Трън.
Върви усилено организацията за държавните зрелостни изпити и изпитите след 7-ми клас, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Перник Ваня Коконова.
От Българския червен кръст продължават да раздават помощите на социално слаби хора.
В края на срещата областният управител благодари на всички отговорни институции за добре свършената работа. „За това говорят и фактите, че в нашата област на този етап има много малко заболели“, подчерта инж. Костадинов.

Търсене