Новини
Областният управител инж. Емил Костадинов сведе глава подвига на Ботев и загиналите герои
02.06.2020
Областният управител инж. Емил Костадинов, заедно с народните представители, местната власт, политически партии и граждани се включиха в тържествения ритуал пред паметника на Христо Ботев и почетоха подвига на поета революционер и на героите, загинали за свободата и независимостта на България.
Церемонията се състоя пред едноименната Професионална гимназия по енергетика и минна промишленост в Перник.

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“ Тези силни слова винаги са ме впечатлявали. Те сякаш съпровождат цялостния образ на Христо Ботев – когато чуем името му.
Всяка година на 2 юни извървяваме своя път към Ботев. За да се поклоним пред подвига му, да си припомним посланията на горещия родолюбец. Днес почитаме и героите, отдали живота си в името на една свята идея – идеята за свободна и независима България. Вярвам, че духът на всички тях, стои непокътнат в сърцата и паметта ни.
И днес воят на сирените ни напомня за великите моменти на всички онези, които прежалиха себе си, за да я има България!", сподели областният управител.

По традиция почетният караул се изпълни от представители на местното дружество „Традиция“.
Точно в 12 часа с минута мълчание и вой на сирени присъстващите на поклонението отдадоха почит към паметта и саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината.
Венци на признателност отрупаха паметния знак.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия