Новини
Областният управител на Перник участва в годишното събрание на КРИБ
09.07.2020
„За мен е чест да бъда с хората, които създават модерната икономика в област Перник. Благодаря за доброто сътрудничество. Пожелавам ви да не губите оптимизма си и да не спирате да работите за региона, защото имаме нужда от вас“. С тези думи се обърна областният управител инж. Емил Костадинов на годишното общо събрание на Регионалната организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България .
Той поздрави председателя на Общински съвет в Перник, кметовете на общините Радомир и Земен, председателя на КРИБ Перник Георги Милев и присъстващите членове и изрази удовлетвореността си от добрата съвместна работа.
“2020 се оказа трудна година за всички нас. Освен, че продължаваме битката с корона вируса, Перник претърпя и още едно затруднение - водната криза”, заяви инж. Костадинов.
„Водната криза остана в миналото за всички нас, но ни даде урок по сплотяване и диалогичност. Целият държавен апарат беше мобилизиран за решаване на проблема с водата в Перник. Благодарен съм, че министър-председателят, министри, институции, Камарата на строителите, кметът на Община Перник, всички заедно работихме буквално денонощно, за да върнем спокойствието и обичайния начин на живот на перничани. Сигурен съм, че скоро и казусът с водата на Радомир ще намери решение. Отново ще бъдат ангажирани всички отговорни институции. “, сподели областният управител.
Той изрази увереност, че КРИБ ще продължи активно да работи в създаването на още по-добри условия за бизнес, в повишаването на конкурентноспособността на икономиката, привличането на нови инвестиции и борбата със сивия сектор.
„Продължаваме в условията на усложнената епидемична обстановка, която промени коренно нашия живот и мисленето ни. Въпреки тежката финансова ситуация в момента държавата прави всички възможности за подпомогне на бизнеса в страната. Отпускат се средства по различни мерки“, посочи инж. Емил Костадинов.
В рамките на срещата беше представи подробен финансов отчет и доклад за дейността на организацията. Представителите на КРИБ гласуваха председател и зам.-председател на Арбитражен съд –Перник.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия