Новини
Инж. Емил Костадинов свика спешно Областния щаб за борба с COVID-19
09.07.2020

„Засилва се контролът във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването. Продължават съвместните проверки с отговорните институции за спазване на предприетите мерки“. Това съобщи областният управител инж. Емил Костадинов на свикания от него Областен щаб за борба с COVID-19. Преди това той участва във видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители.
Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.
В заповедта се посочва, че не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и закрито и трябва да се спазват стриктно всички противоепидемични изисквания.
В рамките на срещата беше обобщено , че на Гранично контролно- пропускателен пункт „Стрезимировци“ има намаление на трафика и от сръбска и от българска страна.
„Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се предприемат тези мерки, с които се предполага, че обстановката ще се нормализира“, коментира инж. Костадинов . Той допълни, че в област Перник няма пик на заболели, въпреки близостта до столица и област Кюстендил, където цифрата е доста голяма на заразени.
По думите на директора на РЗИ Перник д-р Торнев, трябва се продължи стриктно да се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки и дезинфекцията.
На областния щаб присъстваха още кметове и представители на шестте общини в областта, които в рамките на функционалната си компетентност също могат да създават необходима организация за контрол и спазване на противоепидемичните мерки.

 
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия